BLOG:spanningshoofdpijn

Veel mensen komen weer terug van hun vakantie. Dit geeft mensen de tijd om eens na te denken wat stress voor invloed heeft op hoofdpijn. Tijdens de vakantie is alles relaxed en doe je het allemaal wat rustiger aan. Dit leidt tot minder spanning in de nek-schouderspieren. Het wordt dan duidelijk wat de invloed is op de klachten. Stress is een factor die vaak onderschat wordt voor zijn invloed op het onderhouden of het ontstaan van klachten.

 

Dagelijks merk ik dat mensen niet makkelijk praten over stress. Het is iets wat iedereen normaal lijkt te vinden. Stress heeft mentale en fysieke gevolgen. Het zorgt ervoor dat er in je lichaam een hormoon aangemaakt wordt waardoor je bloeddruk stijgt, je hartslag versneld, je ademhaling sneller gaat. Het heeft ook een negatieve invloed op de kwaliteit van je bindweefsel. Hierdoor kunnen bij minimale trauma's blessures ontstaan.

 

Mocht je wat willen doen aan de (spier)spanning dan kan je dagelijks onderstaande ontspanningsoefening doen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0