Dry Needling bij hoofdpijn

Een nieuwe techniek die veel in de fysiotherapie gebruikt wordt is Dry Needling, misschien heeft u er al wel eens van gehoord. Wat je met Dry Needling doet is het laten verdwijnen van triggerpoints (spierknopen) door er met een naaldje in te prikken. Op deze manier zorg je ervoor dat de spanning van de spieren weer normaal wordt en er geen pijnklachten meer zijn.

 

Ook bij hoofdpijn kan Dry Needling een goede behandeltechniek zijn. Bij (spier)spanningshoofdpijn wordt de hoofdpijn namelijk veroorzaakt door triggerpoints in de nekspieren. Als u migraine heeft kunnen deze triggerpoints ervoor zorgen dat u vaker een aanval heeft en kunnen deze aanvallen ook heviger zijn. Door het weghalen van de triggerpoints dmv Dry Needling, kan de hoofdpijn geheel of gedeeltelijk weggenomen worden.

 

 

Triggerpoints staan nooit op zichzelf. De triggerpoints ontstaan omdat de spier overbelast wordt. Deze overbelasting kan bijvoorbeeld ontstaan door een verkeerde (werk)houding, het niet goed bewegen van de nek of stress. Daarom is het na de Dry Needling ook belangrijk om de achterliggende oorzaak aan te pakken. Dit is dan mogelijk met een andere vorm van fysiotherapie te verhelpen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0